Frightened Flowers

Er was eens een kleine jongen genaamd Ivan die dol was op planten.

Op school werd Ivan elke dag gepest. Ivan praatte met zijn planten over zijn verdriet, zo kwam hij tot rust. Ivan werd groot en studeerde plantenbiologie. Maar ook toen bleef hij tegen zijn planten praten. Hij vroeg zich af: praten planten ook met elkaar of tegen hem?

Hij startte een onderzoek naar de communicatie tussen planten. Na vele prototypes, had hij eindelijk een werkende communicatiemachine gebouwd die werkte met behulp van licht!

Maar wat de planten vertelden was niet wat Ivan verwachtte. De planten zeiden tegen elkaar dat ze uit moesten kijken voor mensen. De planten waren doodsbang! Ivan was zo geschrokken van zijn bevindingen, dat hij ze met de wereld wilde delen. Wat je hier ziet, is wat de professor Ivan aan de wereld wil laten zien. Zijn uitvinding, zijn creatie, zijn schokkende ontdekking: Frightened Flowers.

Profiel

Frightened Flowers is een lichtkunstwerk verzorgd door eindejaarsstudenten van Fontys ICT Eindhoven. Zij combineren moderne ICT technieken met een sprookjesachtig thema. De combinatie van technische kennis en conceptueel denken gebruiken de studenten om een innovatieve en unieke interactie tussen bezoeker en lichtwerk te realiseren.

Het team bestaat uit 6 studenten van Fontys ICT, die hun passie voor techniek aan de man willen brengen. De eerste twee maanden van hun semester gaat naar het bouwen van deze lichtkunstinstallatie. Interactie is voor deze studenten het belangrijkste aspect.

De volgende studenten hebben het werk gerealiseerd en ontworpen: - Geert Boer, Project Lead - Luuk van den Berg, Chief Technology Officer - Kevin Framback, Designer - Bram Kempen, Software Engineer - Mario Olislaegers, Software Engineer - Noah Scharrenberg, Software Engineer

Het originele concept is bedacht door de studenten: - Davey Hurkmans - Vincent Venhuizen - Geert Boer

Glow Video 1 Glow Video 2 Dutch Design Week

Description

A light artwork which tells a story in a fairytale-like theme.